Veelgestelde vragen
Met welk schooladvies kan ik naar de Bonifatius mavo?
De Bonifatius mavo biedt onderwijs aan op vmbo-(g)tl niveau. In de meeste gevallen hebben onze leerlingen dat advies gekregen op de basisschool.
Je kunt je bij de Bonifatius mavo aanmelden met een dubbeladvies kader/(G)TL, een (G)TL-advies en een dubbeladvies(G)TL/havo. In alle gevallen krijg je les op (G)TL-niveau. In sommige gevallen is er advies gegeven om naar de havo te gaan, maar kiezen leerlingen bewust voor de Boni.
Hoeveel leerlingen zitten er op de Boni?
Wij hebben ongeveer 420 leerlingen verdeeld over vier leerjaren.
Bij wie kom ik in de klas?
Als alle inschrijvingen binnen zijn, maken we op school een klassenindeling. Voor de zomervakantie hoor je nog bij wie je in de klas komt en heb je een eerste kennismaking.
Met het maken van van de klassenindeling proberen we rekening te houden met je woonplaats. Zo proberen wij ervoor te zorgen dat je niet alleen hoeft te fietsen.
Welke vakken krijg ik in de eerste klas?
In de eerste klas krijg je aantal vakken die bekend zijn van de basisschool zoals Nederlands, Engels en geschiedenis. Ook krijg je les in een aantal nieuwe vakken zoals Wiskunde en Techniek.
Hoelaat beginnen de lessen en wanneer ben ik uit?
In de eerste klas duurt een lesuur vaak van 09:00 tot 15:05. In dit tijdsbestek heb je meerdere lessen van 45 minuten.
Hoe weet ik waar ik moet zijn?
Onze school heeft 19 lokalen en is overzichtelijk ingedeeld. Tijdens de introductieweek leggen wij uit hoe het gebouw in elkaar zit en hoe je het lesrooster moet aflezen. Ook kan je altijd iemand vragen waar je moet zijn.
Welke spullen heb ik nodig?
De juiste boeken en een gevulde etui is belangrijk om goed mee te kunnen doen met de les. Leerlingen die voor de Boni hebben gekozen krijgen voor de zomervakantie een overzicht met de spullen die aangeschaft moeten worden.
Ik heb een vraag... Bij wie kan ik terecht?
Elke klas heeft een eigen mentor. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. Ook hebben wij de gehele week een zorgcoördinator en vertrouwenspersoon in huis waarmee je alles kan bespreken.
Kan ik extra hulp krijgen als ik een vak moeilijk vindt?
Voor extra uitleg kan je altijd de docent vragen. Ook bieden wij extra begeleidingsuren aan in de ochtend waar in kleine groepjes les gegeven wordt. je kan vrijwillig naar een begeleidingsuur(b-uur) gaan, maar soms krijg je ook het advies van de docent dat je op het b-uur wordt verwacht.
Daarnaast bieden wij na schooltijd huiswerkbegeleiding aan.
Ik heb dyslexie. Hoe gaat dat op school?
Leerlingen met dyslexie begeleiding wij zo goed mogelijk. Samen met de dyslexiecoach ga je aan de slag met manieren om te leren en te plannen. Daarnaast zijn er hulpmiddelen zoals voorleesprogramma’s en extra tijd bij toetsen.
Gaan we ook op kamp?
Aan het begin van het schooljaar gaan de leerlingen in klas 1 op kamp naar Lemele. Dit kamp staat in het teken van kennismaking en groepsvorming. In Lemele leer je je klasgenoten, mentor en docenten al goed kennen!
Welke activiteiten zijn er nog meer op school?
Naast de gebruikelijke lessen worden er ook regelmatig andere activiteiten georganiseerd. Zoals een dagje naar Amsterdam of Schokland. Ook zijn er regelmatig workshops waar de leerlingen aan deelnemen en is er twee keer per jaar een schoolfeest.