De brugklas

We vinden het belangrijk dat je je snel thuisvoelt op onze school. Als je kiest voor de Bonifatius mavo kom je voor de zomervakantie al een keer langs. Je maakt dan alvast kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Elke klas krijgt een eigen mentor. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouder(s)/verzorger(s).

In de eerste week na de zomervakantie besteden we veel aandacht aan kennismaken. Dus niet gelijk in de schoolbanken, maar met je klasgenoten meedoen aan leuke activiteiten en op kamp naar Lemele. Zo leer je elkaar, de docenten en het schoolgebouw goed kennen.

De mentor

Iedereen op de Bonifatius mavo krijgt een mentor. Dat is een docent waar je met al je vragen en problemen terecht kan. Het is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouder(s)/verzorger(s). Ook krijg je elke week een mentorles. Hierin bespreken jullie als klas verschillende onderwerpen:

  • Hoe plan je je huiswerk goed?
  • Hoe pak je leren voor een toets aan?
  • Pesten of faalangst

Naast lessen van je mentor, gaat hij/zij ook apart met jou in gesprek. Jullie praten over hoe het met jou gaat en of je hulp nodig hebt. Want als je het fijn hebt op school, gaat het leren beter.