Support-vario magazine

Support op de Bonifatius mavo


Op de Bonifatius mavo willen we dat iedere leerling met veel plezier en zelfvertrouwen naar school gaat. Plezier en zelfvertrouwen krijg je bijvoorbeeld wanneer de sfeer goed is, de klasgenoten leuk zijn en de docenten aardig doen. Maar ook wanneer je de lessen goed kan volgen, het huiswerk niet te moeilijk is en de resultaten best goed zijn.

Als het even niet zo lekker loopt
Maar zoals op elke school, zijn er ook op de Bonifatius mavo kinderen die het niet leuk vinden om naar school gaan. Ze zien op tegen de schooldagen, omdat ze niet zo lekker in hun vel zitten, of omdat ze de klas niet fijn vinden, de leraren niet goed begrijpen en de lessen te moeilijk vinden. Ook zijn er leerlingen die hun zaakjes niet goed op orde weten te krijgen of problemen hebben met het maken van het huiswerk en zo steeds iets verder achter raken op de rest van de klas.

Veel leerlingen maken wel eens een periode mee dat het niet zo lekker loopt. Een gesprekje met de mentor of de zorgcoördinator, een aantal goede tips van de docenten of de hulp van klasgenoten kunnen je over deze ‘dip’ heen helpen. Maar stel je voor dat dat niet helpt….Wat dan?

Een tijdelijke fijne werkplek
Daarvoor hebben we op de Bonifatius mavo een oplossing bedacht en deze oplossing noemen we de supportklas. Gaat het echt niet goed met je in de klas? Dan mag je tijdelijk naar deze speciale klas. Daar ga je samen met de supportdocent proberen te ontdekken wat er fout gaat en waarom. Als dat bekend is, dan kan je daar namelijk iets aan doen.

Dat kan in de support, omdat het daar rustig is. Je hebt daar een vaste werkplek, alle lesstof is aanwezig, je hoeft niet elk uur van lokaal te wisselen en hebt de hele dag dezelfde docent. Ook kan het werk dat je moet doen tijdelijk aangepast worden. Al deze dingen helpen je om langzaam weer te begrijpen wat er gedaan moet worden om je resultaten te verbeteren. En, wat nog veel belangrijker is, het helpt je om het plezier in school en je zelfvertrouwen terug te winnen.

De supportklas is dus voor veel kinderen tijdelijk een fijne werkplek. Met de nadruk op tijdelijk, want het liefst willen wij natuurlijk dat je mee kan doen in de eigen klas met je klasgenoten en met jouw docenten. Het is heel goed mogelijk dat jij onze support helemaal niet nodig hebt. Maar als dat wel zo is dan ben je van harte welkom bij Bente Ballast en Marijke van Vilsteren, supportdocenten van de Bonifatius mavo.