Bedrijvendag eerstejaars leerlingen Bonifatius mavo

Een leerzame dag voor alle eerstejaars leerlingen; kennismaken met diverse bedrijven in de Noordoostpolder. Voor de meiden stond deze dag in het teken van kennismaken met techniek, voor de jongens kennismaken met zorg & welzijn en het onderwijs.


Eerste keer
De bedrijvendag werd dit jaar voor het eerst georganiseerd voor de leerlingen. “Het is ontstaan uit ‘girlsday’, een dag voor de meiden om kennis te maken technische beroepen. Dit hebben we nu zo’n twee jaar gedaan, vertelt decaan mevrouw van Unen. “Maar ook de jongens wilden wel eens bij bedrijven binnenkijken. Daarom hebben wij er nu een bedrijvendag van gemaakt en gaan de jongens kennismaken met de zorgkant. We hopen de leerlingen op deze manier hun blikveld kunnen verruimen.” Niet alleen geeft de bedrijvendag een bredere kijk op welke beroepen er allemaal zijn, het bereidt de leerlingen ook voor op de profielkeuze die ze in hun tweede jaar moeten maken.

De leerlingen bezochten in totaal drie organisaties/bedrijven. Daar maakten ze op verschillende manieren kennis met het bedrijf; door middel van presentaties, rondleidingen, opdrachten of zelf even meewerken. Stan mocht meelopen op de naschoolse opvang in de St. Josephschool. “Het was gezellig en de kinderen hebben lekker gespeeld. Een paar andere klasgenoten hebben samen met Carrefour spelletjes voorbereid. Van boogschieten tot voetballen en van skateborden tot frisbeeën. Het was leuk om te zien en te ervaren hoe het is om bij een naschoolse opvang te werken.” Mirthe is bij de technische bedrijven geweest: “Ik vond het erg leerzaam en leuk om te zien. Bij Polderstaal, Suplacon en Koopmans International hebben wij leuke dingen gemaakt en veel gezien.” Ook het bedrijf eqraft heeft de deuren voor de leerlingen opengesteld.

Bart van de Hoek: “Het is fijn dat zoveel bedrijven hun deuren voor onze leerlingen openstellen. Ik heb veel positieve reacties gehoord van zowel de bedrijven als de leerlingen.”